Diétás szakács tanfolyam (OKJ 35 811 03)

Tanfolyam megkezdésének feltétele

szakács végzettség + 2 év gyakorlat (a szakács bizonyítvány megszerzését követően)

Képzés kezdete

2018. szeptember 29. A TANFOLYAM ELINDULT, LEHET MÉG CSATLKOZNI!

Képzés időtartama

4 hónap

Képzés költsége

80.000 Ft

Vizsgadíj

40.000 Ft

Egészségügyi igazolás díja

5.000 Ft

Összesen

125.000 Ft

A tanfolyam csak egyéni felkészüléses formában indul, budapesti vizsgával. Megfelelő létszám (10 fő) esetén, kihelyezett vizsgával.

A tankönyveket, amik tartalmazzák a kidolgozott tételsorokat most hallgatóinknak ingyen adjuk.

Kamatmentes részletfizetés mindenki számára automatikusan jár, nem kell külön igényelni.

Részletfizetés az alábbiak szerint történik:

  • Beiratkozáskor fizetendő: 50.000 Ft
  • Utána havonta (3 hónapig) fizetendő: 25.000 Ft

Kötelező konzultáció 2 alkalommal van.  A konzultáció Budapesten a Szivárvány Vendéglátóipari Szakiskolában van (1204 Budapest, Pöltenberg u. 10-12.)

Képzés célja:

olyan szakember képzése, aki képes összeállítani diétás étrendeket a vendég állapotának és betegségének megfelelően.  Meghatározza az ellátottak energia és tápanyag szükségletét, meghatározza az ételkészítés során felhasznált alapanyagok tápanyagértékét. Megfelelően alkalmazza a kímélő hőbehatási eljárásokat, az egészséges táplálkozás és a jelzett diéták ételkészítési technológiáit a különböző étrendi típusokban.

A képzés során a tanulók megismerkednek:

  • alapanyagok tápanyagértékével, diétázók energia és tápanyagszükségletével
  • cukorbetegek, epebetegek, májbetegek, gyomorbetegek, szív és keringési betegek, pajzsmirigy betegek, daganatos betegek, mozgásszervi betegek, lisztérzékenyek, magas vérnyomásban szenvedő betegek, időskorúak, vegetáriánusok stb. étrendjének összeállításával és elkészítésével

A képzés moduljai:

  • Táplálkozási alapismeretek
  • Diétás ételkészítés

A komplex szakmai vizsga részei:

  • Gyakorlati vizsga: kétfogásos étel készítése a diétás étrendnek megfelelően
  • Szóbeli vizsga: diétás és különleges étrendek jellemzői, nyersanyag válogatás és helyettesítés szempontjai

A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert Diétás szakács szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott Europass típusú bizonyítvány is igényelhető.