Pincér tanfolyam (OKJ 34 811 03)

Tanfolyam megkezdésének feltétele

8. általános

Képzés kezdete

2018. szeptember 29. A TANFOLYAM ELINDULT, LEHET MÉG CSATLKOZNI!

Képzés időtartama

4 hónap

Oktatási napok

minden szombat

Képzés költsége

120.000 Ft

Vizsgadíj

40.000 Ft

Egészségügyi igazolás díja

5.000 Ft

Összesen

165.000 Ft

A tanfolyam végezhető egyéni felkészüléssel is, ebben az esetben nincs se elméleti, se gyakorlati oktatás, csak a kötelező konzultációkon (2 alkalom) kell részt venni.
A képzés költsége így 100.000 Ft + vizsgadíj 40.000 Ft + EÜ igazolás 5.000 Ft azaz összesen: 145.000 Ft

A tankönyveket, amik tartalmazzák a kidolgozott tételsorokat most mind a bejárós mind az egyéni felkészüléses hallgatóinknak ingyen adjuk.

Kamatmentes részletfizetés mindenki számára automatikusan jár, nem kell külön igényelni.

Részletfizetés a bejárós hallgatóknak az alábbiak szerint történik:

  • Beiratkozáskor fizetendő: 50.000 Ft
  • Utána havonta (2 hónapig) fizetendő: 40.000 Ft
  • Utolsó hónapban fizetendő: 35.000 Ft

Részletfizetés az egyéni felkészüléses hallgatóknak az alábbiak szerint történik:

  • Beiratkozáskor fizetendő: 50.000 Ft
  • Utána havonta (2 hónapig) fizetendő: 35.000 Ft
  • Utolsó hónapban fizetendő: 25.000 Ft

Tanfolyam az alábbi városokban indul:

A további részletekért (oktatás időpontja, helyszíne) kattintson az alábbi gombokra!

Képzés célja:

olyan szakember képzése, aki képes a protokoll előírások szerint fogadni a vendéget, ismertetni a választékot, ételeket, italokat ajánlani, rendelést felvenni. A vendégek által választott ételeket és italokat udvariasan és szakszerűen felszolgálja. A vendéglátó egység üzemeltetésével kapcsolatos teendőket elvégzi, az árukészlet alakulását figyelemmel kíséri, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában, dokumentálásában. A munkaterületet és a vendégteret nyitásra előkészíti, a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíti. 

A képzés során a tanulók megismerkednek:

  • a vendéglátó egység beszerzési, termelési, értékesítési és leltározási feladataival,
  • a vendéglátó tevékenység alapjaival, élelmiszer ismerttel, ital ismerettel,
  • ételek, italok szakszerű felszolgálásának szabályaival, protokoll előírásokkal
  • terítési műveletekkel, terítés fajtáival, különleges alkalmi terítéket készítésével,
  • étrendjavaslat összeállítása, italajánlat készítésével,menükártya készítéssel,
  • vendég előtti műveletekkel: flambírozás, tatár beefsteak készítés, salátakészítés

A képzés moduljai:

  • Élelmiszerismeret
  • Gazdálkodási ismeretek
  • Pincér szakmai idegen nyelv
  • Felszolgálási alapok
  • Felszolgáló szakmai ismeret
  • Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  • Foglalkoztatás I.
  • Foglalkoztatás II.

A komplex szakmai vizsga részei:

  • Gyakorlati vizsga: menükártya készítés, díszterítés, felszolgálás angol módban, vendég asztalánál végzett különleges éttermi munka (flambírozás, saláta keverés, húsok szeletelése stb.), bor bontása és felszolgálása, koktél és kávé készítése és felszolgálása, számla kiállítása
  • Írásbeli vizsga:  gazdasági számítások, étrendek összeállítása és elemzése, étel és ital ismeret, élelmiszerismeret, élelmiszer érzékenységek, élelmiszerbiztonság
  • Szóbeli vizsga: étel és italismeret (étel és italcsoportok bemutatása, felszolgálásuk és a felszolgáláshoz szükséges eszközök), borvidékek, borok, borászok és  pincér szakmai idegen nyelv

A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert Pincér szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott Europass típusú bizonyítvány is igényelhető.