Szakács tanfolyam (OKJ 34 811 04)

Tanfolyam megkezdésének feltétele

8. általános

Képzés kezdete

2019. március 2.

Képzés időtartama

5 hónap

Oktatási napok

minden szombat

Képzés költsége

200.000 Ft

Vizsgadíj

40.000 Ft

Egészségügyi igazolás díja

5.000 Ft

Összesen

245.000 Ft

A tanfolyam végezhető egyéni felkészüléssel is, ebben az esetben nincs se elméleti, se gyakorlati oktatás, csak a kötelező konzultációkon (2 alkalom) kell részt venni.
A képzés költsége így 100.000 Ft + vizsgadíj 40.000 Ft + EÜ igazolás 5.000 Ft azaz összesen: 145.000 Ft

A tankönyveket, amik tartalmazzák a kidolgozott tételsorokat most mind a bejárós mind az egyéni felkészüléses hallgatóinknak ingyen adjuk.

Kamatmentes részletfizetés mindenki számára automatikusan jár, nem kell külön igényelni.

Részletfizetés a bejárós hallgatóknak az alábbiak szerint történik:

  • Beiratkozáskor fizetendő: 50.000 Ft
  • Utána havonta (4 hónapig) fizetendő: 40.000 Ft
  • Utolsó hónapban fizetendő: 35.000 Ft

Részletfizetés az egyéni felkészüléses hallgatóknak az alábbiak szerint történik:

  • Beiratkozáskor fizetendő: 50.000 Ft
  • Utána havonta (4 hónapig) fizetendő: 20.000 Ft
  • Utolsó hónapban fizetendő: 15.000 Ft

Tanfolyam az alábbi városokban indul:

A további részletekért (oktatás időpontja, helyszíne) kattintson az alábbi gombokra!

Képzés célja:

olyan szakember képzése, aki képes önállóan összeállítani egy vendéglátó egységnek az étlapját, menüit, napi ajánlatait.  A vendéglátó egység készleteit felméri és napi menühöz szükséges mennyiségű és minőségű nyersanyagokat megrendeli. A nyersanyagokat előkészíti, feldolgozza, az ételeket elkészíti, adagolja, tálalja, díszíti. Felügyeli a konyhai berendezéseket, a kiszolgáló területeket.

A képzés során a tanulók megismerkednek:

  • a vendéglátó egység beszerzési, termelési, értékesítési és leltározási feladataival,
  • a vendéglátó tevékenység alapjaival, élelmiszer ismerettel,
  • élelmiszerbiztonsági ismeretekkel
  • munkaterv nyomtatvány készítéssel,
  • ételkészítési műveletekkel és az ételek adagolásának, tálalásának, díszítésének szabályaival

A képzés moduljai:

  • Gazdálkodási ismeretek
  • Élelmiszerismeret
  • Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  • Szakács szakmai idegen nyelv
  • Ételkészítési ismeretek alapjai
  • Ételkészítési ismeretek
  • Foglalkoztatás I.
  • Foglalkoztatás II.

A komplex szakmai vizsga részei:

  • Gyakorlati vizsga: 3 fogásos étel készítése, munkaterv nyomtatvány kitöltése
  • Írásbeli vizsga: gazdasági számítások, gazdálkodási ismeretek, élelmiszerismeret, élelmiszerbiztonsági ismeretek, ételkészítési ismeretek
  • Szóbeli vizsga: ételkészítési ismeretek, idegen nyelv

A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert Szakács szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott Europass típusú bizonyítvány is igényelhető.