Vendéglátásszervező tanfolyam (OKJ 54 811 01)

Tanfolyam megkezdésének feltétele

érettségi vagy diploma

Képzés kezdete

2020. december 19. (a tanfolyam elindult de lehet még csatlakozni) - AMÍG EZT A KIÍRÁST LÁTJA ADDIG TUD CSATLAKOZNI, EMIATT NE HÍVJON MINKET!
UTOLSÓ OKJ-S TANFOLYAM A RÉGI RENDSZER SZERINT, HA ERRŐL A TANFOLYAMRÓL LEMARAD AKKOR CSAK 5 ÉVES VENDÉGLÁTÓIPARI TECHNIKUMBAN TUD A JÖVŐBEN ILYEN VÉGZETTSÉGET SZEREZNI!
(részletekért kattintson ide)

 

Tanfolyam időtartama

2020. decemberében csak 1 óra volt, a második óra 2021. év végén lesz és onnantól lesznek heti rendszerességgel a tanórák hétvégente! NEM MARADT LE SENKI SEMMIRŐL :)

OKJ-s vizsgák tervezett időpontja

2022. tavasz-nyár (hónapra pontos időpont őszre lesz meg, egész pontos időpont 30 nappal vizsga előtt)

Oktatási napok

szombat vagy vasárnap (csak az egyik)

Szakmai orvosi alkalmassági

ingyenes (más iskolában 8-10e Ft plusz költség, csak nálunk ingyenes)

Tankönyv

ingyenes

Képzés költsége

250.000 Ft

Vizsgadíj

60.000 Ft

Összesen

310.000 Ft (nincs rejtett költség, ennyi összesen)

A vendéglátásszervező szak teljesen megegyezik a Vendéglátó üzletvezető szakkal csak míg a Vendéglátó üzletvezető képzéshez szakács, pincér vagy cukrász végzettséggel kell rendelkezni addig a Vendéglátásszervezőhöz elégséges egy bármilyen érettségi!

A tanfolyam végezhető egyéni felkészüléssel is, ebben az esetben nincs se elméleti, se gyakorlati oktatás, csak egy kötelező konzultáción (1 alkalom) kell részt venni.
A képzés költsége így 210.000 Ft + vizsgadíj 60.000 Ft  azaz összesen: 270.000 Ft (nincs rejtett költség, ennyi összesen)

A tankönyveket, amik tartalmazzák a kidolgozott tételsorokat most mind a bejárós mind az egyéni felkészüléses hallgatóinknak ingyen adjuk.

A tanfolyam megkezdéséhe szükséges szakmai alkalmassági vizsglatot iskolánk orvosa díjmentesen végzi el.

Kamatmentes részletfizetés mindenki számára automatikusan jár, nem kell külön igényelni.

Részletfizetés a bejárós hallgatóknak az alábbiak szerint történik:

  • Beiratkozáskor fizetendő: 100.000 Ft
  • 2. hónapban fizetendő: 60.000 Ft
  • 3. hónapban fizetendő: 50.000 Ft
  • 4. hónapban fizetendő: 50.000 Ft
  • 5. hónapban fizetendő: 50.000 Ft

Részletfizetés az egyéni felkészüléses hallgatóknak az alábbiak szerint történik:

  • Beiratkozáskor fizetendő: 100.000 Ft
  • 2. hónapban fizetendő: 50.000 Ft
  • 3. hónapban fizetendő: 40.000 Ft
  • 4. hónapban fizetendő: 40.000 Ft
  • 5. hónapban fizetendő: 40.000 Ft

A vendéglátásszervező képzést azok számára ajánljuk, akik vendéglátó üzletet ( éttermet, kávézót, bárt, cukrászdát, kocsmát, büfét stb. ) szeretnének nyitni, hiszen minden vendéglátó egységben a vezetőnek rendelkeznie kell ilyen végzettséggel. A megszerzett végzettséggel meleg konyhát is lehet vinni és felszolgálni és teríteni is lehet vele magyarul ezzel a végzetséggel 3 szakma kerül a kezébe egy tanfolyam elvégzésével, egyszerre lesz vendéglátó üzletvezető, szakács és pincér is. Ajánljuk azoknak is, akik vendéglátó üzletben dolgoznak alkalmazottként, de nincs ehhez megfelelő végzettségük mert ezzel a végzettséggel elláthatják munkahelyükön a szakács és a pincér munkaköröket is.

A tanfolyam elvégzése után betölthető munkakörök:
•    Étteremi üzletvezető
•    Pizzéria üzletvezetője
•    Cukrászdai üzletvezető
•    Kocsmai üzletvezető
•    Söröző, Borozó üzletvezetője
•    Kávézó, Teázó üzletvezetője
•    Bár üzletvezetője
•    Büfé vezető és Büfés
•    Kifőzde vezető és Kifőzdés
•    Szállodai étterem vezetője
•    Munkahelyi étkezde vezetője
•    Hidegkonyha vezetője
•    Szakács (hideg és meleg konyhai is)
•    Pizzakészítő szakács
•    Hajószakács
•    Pincér, Fizető pincér, Főpincér
•    Hajópincér
•    Pultos, Csapos, Kocsmáros
•    Mixer

Tanfolyam az alábbi városokban indul:

A további részletekért (oktatás időpontja, helyszíne) kattintson az alábbi gombokra!

A képzés célja:

olyan szakember képzése, aki képes a vendéglátó vállalkozások üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatok ellátására. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot.  Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

A képzés során a tanulók megismerkednek:

  • vállalkozás alapításával, működtetésével
  • vendéglátó üzletekre vonatkozó jogszabályi előírásokkal
  • a vendéglátó üzlet napi munkájának szervezésével
  • gazdasági számításokkal, elemzésekkel
  • étlap, itallap tervezésével, étrendjavaslat összeállításával, menükártya tervezéssel
  • ételkészítési műveletekkel és az ételek adagolásának, tálalásának és díszítésének szabályaival
  • díszterítés szabályaival, ételek, italok felszolgálásának szabályaival.

A képzés moduljai:

  • Gazdálkodási ismeretek
  • Élelmiszerismeret
  • Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  • Vendéglátó kereskedelem
  • Vendéglátás marketingje
  • Vendéglátó ételkészítés
  • Idegen nyelv a vendéglátásban
  • Üzletvezetés a vendéglátásban
  • Foglalkoztatás I.
  • Foglalkoztatás II.

A komplex szakmai vizsga részei:

  • Gyakorlati vizsga: gyorséttermi, uzsonna ételek készítése, eszközfelismerés, menükártya készítése, díszterítés,  ételkészítés (3 fogásos menüsor), felszolgálás, borkínálás, kávékészítés
  • Írásbeli vizsga: gazdasági számítások, elemzések
  • Szóbeli vizsga: élelmianyag és italismeret, protokoll szabályok, vendéglátó gazdálkodás, marketing ismeretek, vállalkozási ismeretek

A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert Vendéglátásszervező  szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott Europass típusú bizonyítvány is igényelhető.

A képzés engedélyszáma: E-000909/2014/A006