Vendéglátásszervező tanfolyam (OKJ 54 811 01)

Tanfolyam megkezdésének feltétele

érettségi

Képzés kezdete

2018. március 3.
A tavaszi tanfolyamhoz még lehet csatlakozni Budapesten és Székesfehérváron május 25-ig!
A következő képzés szeptember 29-én indul.

Képzés időtartama

5 hónap

Oktatási napok

minden szombat

Képzés költsége

160.000 Ft

Vizsgadíj

40.000 Ft

Egészségügyi igazolás díja

5.000 Ft

Összesen

205.000 Ft

A vendéglátásszervező szak teljesen megegyezik a Vendéglátó üzletvezető szakkal csak míg a Vendéglátó üzletvezető képzéshez szakács, pincér vagy cukrász végzettséggel kell rendelkezni addig a Vendéglátásszervezőhöz elégséges egy bármilyen érettségi!

A tanfolyam végezhető egyéni felkészüléssel is, ebben az esetben nincs se elméleti, se gyakorlati oktatás, csak a kötelező konzultációkon (2 alkalom) kell részt venni.
A képzés költsége így 120.000 Ft + vizsgadíj 40.000 Ft + EÜ igazolás 5.000 Ft (összesen: 165.000 Ft)

A tankönyveket, amik tartalmazzák a kidolgozott tételsorokat most mind a bejárós mind az egyéni felkészüléses hallgatóinknak ingyen adjuk.

Kamatmentes részletfizetés mindenki számára automatikusan jár, nem kell külön igényelni.

Részletfizetés a bejárós hallgatóknak az alábbiak szerint történik:

  • Beiratkozáskor fizetendő: 50.000 Ft
  • Utána havonta (3 hónapig) fizetendő: 40.000 Ft
  • Utolsó hónapban fizetendő: 35.000 Ft

Részletfizetés az egyéni felkészüléses hallgatóknak az alábbiak szerint történik:

  • Beiratkozáskor fizetendő: 50.000 Ft
  • Utána havonta (3 hónapig) fizetendő: 30.000 Ft
  • Utolsó hónapban fizetendő: 25.000 Ft

A vendéglátásszervező képzést azok számára ajánljuk, akik vendéglátó üzletet ( éttermet, kávézót, bárt, cukrászdát, kocsmát, büfét stb. ) szeretnének nyitni, hiszen minden vendéglátó egységben a vezetőnek rendelkeznie kell ilyen végzettséggel. A megszerzett végzettséggel meleg konyhát is lehet vinni és felszolgálni és teríteni is lehet vele magyarul ezzel a végzetséggel 3 szakma kerül a kezébe egy tanfolyam elvégzésével, egyszerre lesz vendéglátó üzletvezető, szakács és pincér is. Ajánljuk azoknak is, akik vendéglátó üzletben dolgoznak alkalmazottként, de nincs ehhez megfelelő végzettségük mert ezzel a végzettséggel elláthatják munkahelyükön a szakács és a pincér munkaköröket is.

Tanfolyam az alábbi városokban indul:

A további részletekért (oktatás időpontja, helyszíne) kattintson az alábbi gombokra!

A képzés célja:

olyan szakember képzése, aki képes a vendéglátó vállalkozások üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatok ellátására. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot.  Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

A képzés során a tanulók megismerkednek:

  • vállalkozás alapításával, működtetésével
  • vendéglátó üzletekre vonatkozó jogszabályi előírásokkal
  • a vendéglátó üzlet napi munkájának szervezésével
  • gazdasági számításokkal, elemzésekkel
  • étlap, itallap tervezésével, étrendjavaslat összeállításával, menükártya tervezéssel
  • ételkészítési műveletekkel és az ételek adagolásának, tálalásának és díszítésének szabályaival
  • díszterítés szabályaival, ételek, italok felszolgálásának szabályaival.

A képzés moduljai:

  • Gazdálkodási ismeretek
  • Élelmiszerismeret
  • Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  • Vendéglátó kereskedelem
  • Vendéglátás marketingje
  • Vendéglátó ételkészítés
  • Idegen nyelv a vendéglátásban
  • Üzletvezetés a vendéglátásban
  • Foglalkoztatás I.
  • Foglalkoztatás II.

A komplex szakmai vizsga részei:

  • Gyakorlati vizsga: gyorséttermi, uzsonna ételek készítése, eszközfelismerés, menükártya készítése, díszterítés,  ételkészítés (3 fogásos menüsor), felszolgálás, borkínálás, kávékészítés
  • Írásbeli vizsga: gazdasági számítások, elemzések
  • Szóbeli vizsga: élelmianyag és italismeret, protokoll szabályok, vendéglátó gazdálkodás, marketing ismeretek, vállalkozási ismeretek

A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert Vendéglátásszervező  szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott Europass típusú bizonyítvány is igényelhető.